13. mars 2016

Kanelsnurrer av surdeig

Å bake med surdeig er som å bake med gjær,
det vil si at man kan lage alt med surdeig som du vanligvis lager med gjær,
etter min mening er det enklere ;-)

Enklere ? ...men er ikke surdeig mystisk og komplisert ?
...vel siden den er levende og lever sitt eget liv er det ikke alltid at timeingen stemmer med min,
men den STORE fordelen er t du kan gjøre alt det klissete arbeidet ferdig på en gang og bare steke til slutt, ikke blade-kna-heve-kna-bake ut-heve....
 bare blande og bae ut - heve og steke ;-)



Godt og Sunts Kanelsnurrer:

Kanelsnurrer
Ca 35 stk
30 min + 12 timer + 10
Ingredienser

Deig:
100 g aktiv Surdeig
Ca. 800 g Hvetemel
5 dl rismelk
100 g uraffinert sukker
½ ts salt
2 egg
150 g ghee

Fyll:
150 g ghee
100 g uraffinert sukker
2 ss kanel

Slik gjør du:


Bland alle ingrediensene godt, del i 2  kjevle ut en stor leiv av hver del, fordel fyllet godt utover og rull sammen (kortsiden gir større boller, langsiden mindre).

Del i skiver på ca 1,5 cm og legg spiralene på bakeplate (med bakepapir) nå skal de heve i minst 12 timer: lufttett og litt fuktig: Hvis du ikke har stekebrett å lege over eller lignende kan du sette noen glass på brettet og ha plast over, har du plast rett på vil de under hevingen sette seg fast i plasten og det blir mye kliss...
Hvis de når steketiden ikke er hevet som de sal kan du lure de ved å helle litt kokende vann i bunnen og/eller sette de i 40 grader i ovnen, slå av og vent...
Pensle med egg for litt blank overflate før steking.

Stekes i forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca 10 minutter, (lavere temperatur lenger steketid, kald ovn lenger tid) avkjøles litt men er best lunkne med en god opp kaffe, kan oppbevares og varmes litt rett før servering ;-)
Alternativer:
Smør eller ghee (klarnet smør) eventuelt prøv med kokosolje.
Sukkertype velger du selv eller bruk honning.
Rismelk må gjerne erstattes av kefir eller annen vegetabilsk melk eller kokosmelk.
Ha i rosiner eller nøtter.
Kardemomme istedet for kanel.
Fri for:  Det velger du selv
Temperatur: 175-210 g varmluft
Type: gjærbakst
Av: Hege


Lykke til og God Søndag :-)




før-etter heving


De med rosiner til høyre etter steking:







.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)