11. des. 2015

Ukemeny 51/2015

Ny uke i startgropa og vi nærmer oss Jul.

Søndag er 3. Søndag i Advent og St. Lucia -dagen !

På tide å ta en stor kopp kaffe og gå igjennom julelistene,
Kryss av eller skriv opp alt du har gjordt ;-)
...og deretter ser du på det som gjenstår,
sett parentes rundt det som er mindre viktig,
 og konsentrer deg om det som teller som f.eks, julematen ! hihi
...juletreet

Hva med å trene på juletrær:


Inspirasjon HER
...


Etter en litt festiv helg med masse juleforberedelser,
 trenger vi noen veldig enkle middager !
Samtidig er det en gammel tradisjon i Adventstiden å faste mandag, onsdag og fredag,
nå behøver vi ikke å følge alt til punkt å prikke selv om det er lurt...
-men hvorfor ikke la seg inspirere av DENNE artikkelen i KK
og lage middager med bare 3 ingredienser,
enklere blir det ikke og stort sett er det vel det vi gjør her på godt og sunt ;-)

Ukens meny:

Lørdag:

Husk å sette deig til Lussekatter,
oppskrift med surdeig nederst i innlegget...
(du kan også langtidsheve med vanlig gjær i kjøleskapet)

Fisk blir det fort lite av her i huset hvor fryseren er full av kjøtt,
men fiskedisken byr på mye forskjellig og dene uken blir det bl.a. Lange,
hvit lang fiskfilet, stekt i  oovnen med nye gulrøtter og rosenkål.
-masse ghee eller kokosolje (vil du ha saus heller du på litt kokosmelk),
180 grader i 10-15 minutter.


= 3 ingredienser ;-)




Nå må frosne ben bli til kraft igjen og plassen i frysen bli frigjordt:
 kraftkoking, med forrige ukes nedfryste ladning + litt margben ;-)







Søndag:

Andre søndag i advent og tid for en god familiemiddag...
...og kraften syder videre...

Svinestek med litt Julekrydring,
som et lite hint om at Julen nærmer seg :)
HER finner du fremgangsmåten.

Server gjerne rødkål og gresskar ved siden av.
= 3 ingredienser ;-)





Dessert kan jo være DISSE 
Sarah Bernard Julekakene som ifjor ble en av favorittene.
(husk å knekke valnøtter mormor !!!)



Mandag:

3 ingredienser ;-)
Kraften er ferdig og i tradisjonens tro bør vi faste i dag :
da blir det Kitchari rissuppe (oppskrift HER)

Jeg bruker  kjøttrester, ris og linser = 3 ingredienser foruten kraft ;-)





Tirsdag:

Leverbiff m/rødkål og kimchi + litt rester...





Onsdag:


Litt fisk må vi ha,
og hvis ikke eller lite husk å ta Omega 3 tilskudd,
dumt å bli forkjølet rett før jul...

Fisesuppe på gulrot, grønnkål og sei.


Torsdag:

Litt mer fisk ;-)

Villaksfileter stekt på svak varme i panne m/ spinat og kokosmelk, kokte erter og kimchi,
uten kimchi blir det 3 ingredienser, okay 4 med kokosmelk :-)




Fredag:

Vi prøver oss på Baconrull,
da blir Vanessa glad som kommer hjem i helgen og faktisk så lagde hun seg disse lenge før jeg så de på facebok og blogget dem så det så ;-)

HER finner dere min utgave.
Litt forskjellig grønne blader ved siden av og løk så blir det:
2 x 3 ingredienser i dag ;-)





Frokost-tips

Frokosttipset mitt :-) er å droppe frokosten,
og sov litt lenger hihi
Ta en kopp kaffe og drikk vann,
eller varm kraft, særlig hvis du skal være litt aktiv (trening - gå tur )
og husk at vi trenger salt, men uraffinert ekte salt ;-)


Lunsj-tips

Suppe (kitchari)  eller kraft med litt kjøtt eller fiskerester er super lunsj.
Middagsrester...
Suppe kan også has på termos og er derfor enkelt å ta med seg,
 som alternativ til brødskive med geitost ;-)

Det er Lucia på Søndag så ukens bakst er Lussekatter,
HER finner du litt om Lucia,
 oppskrift på lussekatter og ikke minst hvordan du lager
 de forskjellige formene og hva de heter ;-)

HER er oppskriften min på Lussekatter av surdeig.





HER finner du en samleside for alle mine artikler/oppskrifter til jul
både unne og usunne !

Selvfølgelig vil de neste ukene være stappfulle av oppskrifter/ideer/tips til hva dere kan lage og gjøre til Jul og det litt sunnere enn de tradisjonelle oppskriftene som stort sett bare er smør-mel og sukker,
men Jul og kaker i tradisjonenes ånd må det bli ;-)

Fortsett og kos deg med Juleforberedelsene :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)