15. mars 2015

Ukemeny 12/2015 - Sunnere hverdag...

Ny uke med fristende og sunn meny som nå kan skrives ut,
inkl. handleliste ved å klikke HER

Det nærmer seg påske og i tilegg til lam er and ett populært innslag i påsken her i Frankrike,
så etter ett par uker med lam på menyen blir det nå litt and, samtidig som vi forbereder mat til påskeuka enten du skal på hytta eller ikke ...


Mandag

Nyinnkjøpt kaninlever til Lunsj,
og da steker jeg like godt dobbelt opp så har jeg til en lunsj til,
brokkoli og endive ved siden av, stekt i godt med ghee og under lokk,
litt rå paprika, melkesyregjæret kål ved siden av, persilleblandingen min.



Til middag blir det fisk, det er jo Mandag hihi
Helt enkelt som sist, stekt i ovn på seng av blomkål og rosenkål, litt vårløk og grønne blader fra hagen. Melkesyregjæret kål... Krydret med min egen fiske krydderblanding.
Hvis du kan få tak i ferske alger (tang-tare) så er det godt i salaten :-)





Tirsdag

Fiskerester til lunsj (lag alltid litt ekstra så har du spart tid for en annen dag), grønnsaker som valig til lunsj, endive, rød paprika, brokkoli, spinat, melkesyregjæret og persilleblanding.

Middag blir en rask kalkunwok.
Kalkunkjøtt skjæres i strimler og stekes raskt i ghee, tilsett oppkuttede grønnsaker som f.eks. purre, fennikel, paprika, kål...


Onsdag

Til lunsj varmer jeg opp leveren som jeg stekte på mandag,
 (kan også godt spises kald i matpakke)
 med endive, paprika, blomkål, grønnkål, spirer, melkesyregjæret kål, persillebl....

Til middag en fiskegrateng,
 eller egentlig en grønnsaksgrateng med fisk :
Søtpotet, endive og spinat med hvit saus (ikke melk og egg),
oppskrift finner du HER 
Laks og eventuelt litt revet ost på toppen.



Torsdag

Egg og bacon til Lunsj,
med de faste grønnsakene,
stek så mange av de du ønsker i baconfettet så blir de litt ekstra digg.



Middag blir det rester, både fordi det ikke krever noe tenkning
 og for å bruke litt fryst ferdigmat hehe
Hvis det ikke er grønnsaker med, varmes de raskt ved siden av.


Fredag

Fiskelever fra lageret til lunsj,
litt baconrester, rødbet, endive
og en varm blanding av løk, purre og spinat.



Fizza til middag,
lenge siden vi har hatt Pizza
 og da liker jeg Fizza og Meatzza variantene,
hva som blir topping kommer litt ann på hva som er igjen i skapet...
Oppskrift HER



Lørdag

Stekt egg med skinke til Lunsj, endive og stangselleri,
persilleblanding, melkesyregjæret kål er fast følge..



Middag som du gjærne må innvitere gjester på,
andebryst stekt i ovn på en seng av grønnsaker.
Helt enkelt bare fennikel eller brokkoli o.l. eller med litt mer farger hvis det er invitert gjester,
uansett så blir det kjempegodt da andefileten blir sprøstekt på toppen og grønnsakene kokt-stekt i andefettet, sunt og godt ;-)



Samtidig kan du forberede andeconfit , til søndagen,
det vil si salte andelåra .
Hvis du skjærer av fettet og deler i terninger,
 blir det deilige fritons som kan serveres til Aperitif,
oppskrift HER eller du kan lage dem litt enklere som vist HER
for det tar mye tid å dille med fettet ;-)

Søndag

Andeconfit på menyen, tradisjonelt skal det være friterte potetstrimler til (pommes frites),
men du kan like gjærne bruke, søtpotet, gulrot, kålrot etc
 eller som jeg skal Brokkoli, rosenkål og blomkål.
Familielunsj og rester til middag eller motsatt om det passer bedre.


Som en ganske sunn kake til kaffekos,
foreslår jeg DENNE,
bruk ett sunnere sukkeralternativ som f.eks. kokosblomst sukker...



Litt ekstra aktiviteter ;-)

På tide å melkesyregjære mer kål og andre grønnsaker,
Grunnoppskriften finner du HER


...og er du tom for kraft er det lurt å fylle opp lagerne, supermat å ta med på hytta i påsken etc.
Oppskrift finner du HER Jeg har nå en hel skuff i fryseskapet med benrester og med litt kjøpte


Spiring av frø er en annen aktivitet som er lurt å innføre,
jeg spirer alfaalfa frø som er lettest og har ett prosjekt med hvete-rugspirer på gang...
Du finner en enkel steg for steg forklaring på spiring HER,
og lurer du på hvor du kan få kjøpt ett fint spiretårn så kan du kikke HER hos Altshop (annonse).


Skriv ut menyen med handleliste alene  HER

Ha en fin og stressfri uke :-)
.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)