21. jan. 2015

Akkar - Blekksprut, enkel og god middag

Akkar eller Blekksprut er god mat,
det synes i hvertfall tenåringene som har satt den på toppen av fiskelisten :-)


Det enkleste er å kjøpe ferdigrensede lange armer,
det er fast kjøtt med hele 30% proteiner og veldig lite fett (desverre).

De trekkes i 10 minutter og kan deretter brukes som du ønsker,
forbred gjerne til flere middager og oppbevar i kjøleskap eller fryser...

Blekksprutpanne

4 personer

400 g blekksprut
200 g løk
200 g purre
400 g gulrot
4 ss ghee
3 dl kokosmelk
1 ts cumin
1 ts gurkemeie
1 ts havsalt
1/2 ts pepper

Blekkspruten trekkes/småkokes i 10 minutter,
mens du skreller og skjører grønnsakene i terninger og skiver,
du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker ;-)
Stek løk først litt i ghee og tilsett deretter resten,
blekkspruten kan skjæres i terninger.

La surre under lokk i ca 5 minutter tilsett kokosmelk og krydder og surr i 5 minutter til.






Serveres med ett godt persilledryss,
 og gjerne litt fermenterte grønnsaker som f.eks. tomater...



Bon Appétit :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)