8. des. 2014

Julekaker - Sarah Bernard, uten smør og redusert sukkermengde

Julekakerushet er i gang, eller nesten...
...vi er i testgropa for litt sunnere kaker og helgens kake bla sarah bernard.

Det er en populær julekake som jeg faktisk aldri har smakt eller laget,
av uviss grunn :-)

På leten etter en oppskrift for å få en idee om hvordan den lages,
slo det meg at dette var en 'sukkerkake',
men det er alltid rom for forbedringer :-)





Sarah Bernard Konfektkake


Bunn:
3 eggehvitter
150 g sukker
200 g malte nøtter

Krem:
125 g kokosolje
80 g melis
4 ss kakaopulver(100%)
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer

Sjokoladetrekk:
100 g mørk kokesjokolade
1 ss kokosolje

kakeform ca 24 cm eller firkantet 20 x 30 cm

Sett ovnen på 160 grader.

Først lager du bunnen ved å piske eggehvittene stive, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske, rør inn mandler og ha i bakepapirdekt form.
Stekes i 15-20 minutter og avkjøles.


Kremen lages ved å piske kokosolje og sukker til det er luftig, tilsett kakao og vaniljesukker, hvis du vil ha lysere krem kan du bruke mindre kakao, liker du kaffe er det kjempegodt med litt sterk kaffe i kremen ;-) Når alt er godt blandet, har du i en og en eggeplomme mens du fortsetter og visper.
Bre kremen utover den kalde bunnen og sett i fryseren mens du smelter sjokoladen.




Sjokoladetrekket er best å lage i vannbad, kok opp vann i en stor kjele, ha kokosolje og sjokolade i små biter i en mindre kjele. Ha kjelen med sjokolade i det kokende vannet (slå av platen og pass på at det ikke kommer så mye som en dråpe vann i sjokoladen...
La stå i 5-10 minutter og rør godt før du heller sjokoladen over bunnen.

La stivne før du tar den ut av formen (praktisk med springform),
skjær kaken i små firkanter eller lange stenger.

Oppevares i fryseren,
hvis de kommer så langt da de er farlig gode :-)


Til neste år skal jeg...

... bruke litt mer tid å lage små biter,
f.eks. hjerter og med litt mer sjokoladetrekk kan de dyppes og dekkes helt med sjokolade...

...redusere sukkeret til 50 g i bunnen og bruke 85% sjokolade...

...ha litt ekspresso i kremen...


God Julebakst :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)