6. juli 2014

Squash Chips fritert i ghee

Det er squashsesong og som vanlig er squashplanten gavmild,
jo mer vi plukker jo mer får vi ;-)

Da gjenstår det bare å få brukt de opp hehe





Bruksmulighetene er mange fra rå i salat til kokt og stekt i diverse grønnsaksretter,
du finner allerede maaange oppskrifter på bloggen på siden grønnsaker,
og her kan du se hvordan du lager chips:

Først må jeg nevne at i jungelen av helsetips og gjør slik og slik men ikke slik...
...har jeg kommet frem til at ghee (i mangel av dyrefett) er fantastisk til å fritere i,
melkeproteinene er fjernet og dermed er det rent fett som ikke kan svi maten eller er skadelig å få i seg.

Så glem alt av solsikkeoljer-frityroljer og bruk dyrefett eller ghee ;-)

Squash Chips

Du trenger:

Squash
salt
litt bokhvetemel (mel)
500 g smør-ghee

Del squash opp med ostehøvel


Legg skivene lagvis med salt i en bolle.
Etter 20-30 minutter lar du de renne av seg i ett dørslag,
 eller enda bedre kjør de i en salatslynge.

I ventetiden kan du lage ghee av smøret-klarere smøret.
Se HER hvordan.

Når skivene er så godt som tørre har du på mel så mye som det setter seg fast.
Deretter lar du de vile i kjøleskapet en time
(men jeg skal nå prøve å droppe det neste gang ;-)


Friter skivene i ghee, og la  de renne av seg på tørkepapir.



Serveres som aperitif, snacks eller tilbehør til middagen.
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)