16. juni 2014

Lunsj med curcumarot - Fersk gurkemeie

Gurkemeie eller curcuma er kjent for å være bra mot betennelser,
 og da særlig sene og ledd betennelser, 
altså er det ikke så dumt å dytte litt inn i måltidene.


Gurkemeie er gult pulver som jeg bevisst overså i kjøkkeskapet
 når jeg var liten og eksprimenterte på kjøkkenet...
...i dag hvet jeg bedre og prøver å dytte denne 'naturmedesinen' i det meste :-)

Ble derfor veldig glad når jeg oppdaget at den kunne kjøpes fersk :-)

Jeg kjøper inn ganske mange om gangen siden de bare er å få i bio-butikker,
heldigvis holder de seg godt, som ingefær...

Perfekt til lunsjtallerkenen min som består av det jeg har av grønt og egg,
eventuelt litt lever eller fisk...

Bør spises sammen med pepper som gjør den mer opptakelig i kroppen,
dvs piperine i pepper hjelper curcumine inne i kroppen vår :-)

les mer her:
http://www.turmericforhealth.com/turmeric-benefits/health-benefits-of-black-pepper-and-turmeric
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Jeg bruker ca en lillefingerstor rot hver gang som jeg deler i to eller mer,
stekes i sammen med noe grønt eller kjøtt-fisk før jeg har i egget.




Litt vanskelig å se de på bildet,
 men de ligger oppå en liten fet fleskebit ved siden av lever, grønt og egg...


Uvant smak,
det blir jo mer konsentret enn ved bruk av den malte krydderversjonen,
men det er absolutt spiselig og helt klart sunt...

God Lunsj :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)