11. okt. 2013

Aprikospai med Lavendel

Er så heldig å ha masse lavendel i hagen og de har akkurat begynt å blomstre (Juni),
de lukter godt hele året og nå er de vakre i tillegg :-)


Derfor passet det utmerket med en dessert som smaker litt av lavendel.
Du trenger: 

terte/pai deig
12 aprikoser
25 gram smør
1/2 dl sukker
1-2 ts lavendelblomster

Vil du lage paideig finner du oppskrift HER
Sett ovnen på 175 grader.

 
Vask og del aprikosene i to, ta ut stenene.







Fordel det myke/smelta smøret i bunnen av paiformen.
 Strø over halvparten av sukkeret og lavendelblomstene.



 Legg de halve aprikosene i formen.
 Strø over resten av sukkeret og rull deigen over, trykk kantene ned i formen.






Stekes i ca 30 minutter.
Avkjøles litt før den hvelves over på ett kakefat.
Pyntes med noen ekstra blomster.





 Kaken skal velves over på ett fat,
så den stekte paideigen kommer ned og aprikosene opp :-)

Dette kalles også opp-ned kake eller tarte tatin på fransk.

Spises lunken/kald som den er eller med crème fraïche, is...
Eller hvorfor ikke dra det helt ut og servere med en enkel Aprikosiskrem.

Bon Appétit :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)