4. sep. 2013

Aspargesbønner i Vårrull

Vårruller lages som regel av en kokt/stekt blanding av risnudler, grønnsaker og kjøtt. Selve flaket vi ruller den inn i er også laget av ris.
Nå satt jeg da der med rispapir og ikke noen ideer på fyll som samsvarte med innholdet i kjøleskapet.
Dagens grønnsak var ferske aspargesbønner fra hagen (favoritt her i huset), disse er det jo vanlig å rulle inn i bacon til litt finere middager, så hvorfor ikke rulle dem inn i rispapiret ;-)

Du trenger:

Rispapir
Aspargesbønner
Smør
Salt
Hvitløk

Kok opp bønnene ca 5 minutter i saltet vann. Skyll de i kaldt vann.
Legg rispapiret i vann, 
når de er myke tar du ett og ett og ruller inn en neve med aspargesbønner, 
en klatt smør og litt hvitløk i hver vårrull.


Pensle med smør/olje og stek de ca 10 minutter på 200 grader, til de er gyldne og litt sprø.


Kjempegodt og litt annerledes tilbehør til kjøtt eller fisk.

Forrett med litt spekeskinke.

Til matpakka ?

Du kan selvfølgelig lage små varianter og servere som snaks til aperitiffen ;-)


Spis grønt til alle måltider ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)