30. sep. 2013

Ørretfilet med Eplesaus

Eplene er modne og det er ikke bare i kaker de er gode ;-)

-Gode lite utradisjonelle middager kan også være raske, husk at de fleste middagsoppskrifter kan skreddersys det du har i kjøleskapet og tiden du har.



Ørretfilet med Eplesaus


4 porsjoner

1-2 ørretfileter
1 dl muscat
1 løk
2 epler
1 dl fløte
1 eggeplomme
1 ss alger (tørket)

Legg ørretfiletene i en ildfast ovn, som du har smurt med litt olje.
Legg over stekefolie, som du kan ta av de siste 5 minuttene hvis du vil ha stekefolie,
folien  holder på fuktigheten og du trenger ikke tilsette noe.
 Stekes 15-20 minutter på 200 grader.



 Mens ørreten koser seg i ovnen kan du koke/steke det du vil ha av grønnsaker/poteter/ris etc.
Hos oss ble det blomkål, må litt fargerik mat til for å få farge på'n :-)

Når de passer seg selv lager du sausen:
Kok opp 1/2 parten av eplebitene (de styggeste),
 løk i biter med muscaten (eventuelt hvitvin eller eddik/vann).
La koke minst 5 minutter.



 

 Sil av væsken og kok opp på nytt med fløten.


Ha i alger.


Rør godt og la småkoke ett par minutter.


Rett før servering rører du inn en eggeplomme, 
sausen skal heretter ikke koke,
da skiller den seg.





Skjær resten av eplebitene i terninger,
jeg lot skallet sitte på da det gir pen farge,
og det er ingen grunn til å ta det av hvis det ikke er sprøytet/vokset.



Legg fisken på ett fat og hell sausen over.






Rester av saus?
-vel det er vel bare i Frankrike,
 hvor sausen er ett lite tilegg og ikke noe du har utover hele tallerkenen hihi

Ihvertfall ble sausen + litt mer alger brukt til å gratinere en blomkål dagen etter ;-)


 Bon Appétit :-)















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)