18. sep. 2013

Blodfersken

Alle kjenner til blodappelsiner,
men visste dere at det også finnes blodferskener ?


I en bitteliten uke var de i butikken og fristet,litt senere en de vanlige ferskenene.
Så da ble det en eske ;-)

Litt skuffet over smaken,
mindre søte enn storebror...

Men etter å ha diskutert med min franske halvdel,
så ble alt mye klarere,
denne brukes til en dessert typisk for området.

Fersken i vin-oppskrift kommer :-)


Uansett hvordan du vil bruke dem er det lurt å skrelle de,
det gjøres enklest ved å skjære ett snitt i den ene enden,
ha de i kokende vann akkurat så lenge at skall et løsner.

Avkjøl og dra skall av med en kniv.




Her ble de halve ferskenene til en Clafoutis,
siden det var pannekakerøre igjen etter havrevafflene,
litt brunt sukker og 20 minutter i 200 grader.



 Oppskrift på clafoutis finner du HER

Ellers hadde det fint gått an å lage tarte tatin,
ved å ha over ett pailokk og derette velve formen på hodet ved servering,
en annen typisk fransk dessert.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)