22. apr. 2013

Fylte Vaktler med honningglasur

Vaktler er delikate små fugler med mørt kjøtt,  ideele å fylle.
Man beregner en fugl per person.

Det tradisjonelle fyllet her i Frankrike er druer, 
men siden vi er langt fra druesesongen kommer her en oppskrift med ostefyll.

Fylt vaktel servert på ett rede av Asparges.



Fyll - stuffing


til 6 vaktler

100 g bacon
150 g chevreost
en neve persille
2-4 hvitløkfedd

Alt has i en kjøkkenmaskin og hakkes til en farse.



Vask og rens  vaktlene, ha ca 2 ss farse inni fuglen og tett hullet med en tannpirker.




Marinade

4 ss honning
25 g smør
2 ss sennep
1/2 ts pepper

Ha ingrediensene i en kjele og kok opp.
Ha de fylte vaktlene i marinaden.
Marineres minst en time men gjerne natten over (i kjøleskapet).




Stikk noen huller i skinnet med en spiss kniv før du heller marinaden over.


Ha fuglene og marinaden i en ildfast form.
Stekes i 30 minuter på 180grader varmluft.


Snu fuglene 2 ganger under steketiden og øs kraften over samtidig så de ikke blir tørre.



Servert på en seng med lettkokte Asparges.


Bon Appétit !



1 kommentar:

  1. Jeg elsker helstekte fugler.... Vaktler har jeg aldri smakt, men skal prøves når jeg får tak i det.... Nusselige små fugler, 1 til hver liksom.... :-) Stuffingen ser spennende og litt annerledes ut.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)