3. apr. 2013

Paté - Leverpai

En liten bit lever, hva kan det bli til ???

Paté :-)



Dette trenger du til en pai fylt med lever, forrett til 8-10 personer, eller middag til 4-6.
200 g lever (vi hadde rådyrlever)
400 g kjøttdeig
 75 g spekepølse (skulle vært bacon men 'man tager hva man haver')
3 hvitløkbåter 
 2 små løk
1 egg
 Tilsett 3/4 dl god hvitvin (chablis)
 2 ss cognac
 1 ts salt
 1 ts pepper
 2 ss persille
2 paiskall
1 dl tyttebær

Lever, kjøttdeig, bacon/spekepølse, hvitløk og løk hakkes i kjøkkenmaskin.
Ha i vin, cognac, salt, pepper og persille , bland godt.


La stå 1-2 timer og marinere seg før du tilsetter egget,  bland godt.
Kjevle ut to  paiskall , eller bruk ferdigkjøpt.
Legg den ene paibunnen i bunnen av en paiform,
fyll med patérøra og ha på tyttebær, ha så ett paiskall over.





Det er lurt og stikke noen hull i det øverste skallet for at dampen kommer ut under stekingen.
Pensle med egg hvis du vil ha en pen farge på toppen.


 Stekes på 210 grader i minst 40 min.
Det er lurt og sette ett brett under for det er mulig at litt veske renner ut,
det er også lurt å helle av vesken ett par ganger under stekingen, hvis det er mye væske,
for at den underste paideigen blir stekt og ikke druknet.


 Bon Appétit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)