9. mars 2013

Crêpes Suzette

Enda en Fransk Dessert spesialitet...


Crêpes Suzette


til 4 personer eller 2 de er fantastisk gode ;-)

4 Pannekaker
1 dl sukker
skall og saften fra 2 appelsiner og 2 sitroner
100 gram smør
3 ss grand marnier/cognac

 -oppskrift på pannekaker finner du HER
Du må gjerne doble-triple oppskriften...




 Ha sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en stekepanne (like stor som pannekakene).
Kokes til det er blitt sirup, deretter røres inn smøret.
Flamberes med cognac'n. 
Hvis det er fest anbefaler jeg å flambere det ferdige resultatet ved bordet ;-)


 En og en pannekake has i stekepannen, snus så den blir ordentlig impregnert av appelsinsiruppen.



Deretter brettes den i 4 og legges på serveringsfatet, gjentas med alle pannekakene, 
har du mer saus kan du helle det over til slutt...



Dessert som kan gjøres ferdig på forhånd hvis du gir dem en liten lunk i micro'n eller stekeovnen før servering, en kule vaniljeis til og det blir en festdessert, kanskje til påske med sjokoladeis ;-)



 Bon Appétit !





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)