30. sep. 2012

Kjøttboller av kjøttrester

Noe av det billigste kjøttet vi kan kjøpe er kraftbein med kjøtt på,
trenger vel ikke å si at de skjuler utrolig mye smak.
Ypperlig til langkokte gryter og supper og selvfølgelig til kraft.


Her ble det Først Vermisell-suppe på kraften, vermisell er tynne pasta'spagetti' Englehår?
Trenger bare å kokes opp så er det ferdige. Det er også den suppen man hører mest om,
 'alle' eldre spiser den til lunsj eller kvelds, helst kokt i peisen på egne grønnsaker fra hagen,
men det er mer og mer vanlig å rett og slett bruke buljongterninger...
Ja det var litt bla bla fra bondlandet i syd :)

Min 1,5 kg med 'pot au feu' kjøtt ble først delt i biter deretter godt brunet i panna for deretter å bli kokt i timesvis i 2 liter vann, som ble kokt inn ettervert... Litt gulrot og hel løk ble med på slutten.




Deretter ble alt fisket opp av kraften, bena til hundene og resten til middag. To never med vermisell i gryta 1 minutt koking (den tiden det tar å få alle 5 til bords med nyvaskede hender ;-)

 Først spise man suppe og deretter kjøtt og gulrøtter/løk med godt brød til.
 Ost og yoghurt som avslutning på måltidet.

Så blir det jo litt kjøtt til overs da... Ja litt vermiseller også...


Det er flere oppskrifter på hva man kan bruke slikt kjøtt til 'bouilli',
 en av disse er kjøttboller.

Her er det ikke noe mengder da det kommer ann på hvor mye rester du har og hvor mange munner som skal mettes, jeg blandet ut ganke mye siden vi er 5.

Ta alle kjøtt/fett rester fra kraft kokinga (eller suppen) i en kjøkkenmaskin, tilsett løk, brødskiver i biter og nok egg til å få en deig. Kjør til alt er godt most. Tilsett salt og pepper hvis nødvendig.


Deretter blandet jeg inn revet ost etter eget hode.

Form boller og rull dem i mel og stek: jeg hadde tatt vare på fettet fra bruninga av kjøttet som var ganske fett.


 Serveres i tomatsaus; som enkelt og greit helles i panna når bollene er godt brunet og kokes videre sammen, kjempegod ide for vanlige kjøttboller når man ikke har tid til å lage saus ;-)







Og vermisellene...

...ja de ble omelett :)





Bonne Appètit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)