14. juli 2012

Pourpier

Yndlings-ugresset mitt, godt, sunt, lett å plukke osv.

Pourpier på fransk, pigweed og mange andre navn på engelsk, det latinske navnet er: Portulaca oleracea, men det norske navnet finner jeg ikke, håper dere kan hjelpe meg ;-)
Den er utbredt i alle verdensdeler og brukt i matlaging i over 2000 år, og er også brukt i medesin.
Stilk, blader og frø kan brukes. Rå, kokt, stekt. Kan også oppbevares i eddik.
Inneholder bl.a. omega 3 +6,mineraler: selen, jern, kobber, sodium, calcium, phosphore, magnesium, potassium. En rekke vitaminer : A, C, B 1+2+3+6+9.
Dagens oppskrift passer som tilbehør til f.eks. stekt egg.
smelt litt smør i stekepanna og ha i noen skiver choriso pølse (eller annen spekemat)og hvitløk skjært i biter, 


La det steke litt og ha i pourpier, akkurat som spinat så blir en stor mengde fort liten, 
man får ta det man har klart og plukke.

Ha i mer smør hvis nødvendig og la surre litt under lokk.
Ferdig til servering, man trenger som regel ikke å legge til mer krydder.



Passer som sagt til stekt egg/omelett, eller i en omelett, 
kan serveres som forrett eller som tilbehør til f.eks. fisk eller hvitt kjøtt.

1 kommentar:

  1. Hei! Du har vunnet premie hos Matbloggsentralen, se http://www.matbloggsentralen.com/2012/07/vinneren-av-jordbrutfordringen-er.html - ta kontakt med oss! Hilsen ina & ina

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)